Fiecare străin care a vizitat România în acest an a cheltuit, în medie, 600 de euro

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Fiecare străin care a vizitat România în acest an a cheltuit, în medie, 600 de euro

 

Hotelurile şi pensiunile turistice au găzduit în primul semestru 840.000 de turişti străini, care au cheltuit în total 2,2 miliarde de lei, astfel că, în medie, fiecare străin a cheltuit în ţara noastră 2.619 lei, adică aproape 600 de euro, potrivit datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Aproape două treimi dintre străini, respectiv 62,1% din total, vin în România pentru afaceri, conferinţe sau târguri, iar jumătate dintre cheltuielile efectuate destinate cazării. „Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (62,1% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 69,4% din total. Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (37,9% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 30,6% din total“, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Călătoriile în scop personal se referă la vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Pe segmentul de afaceri, turiştii preferă în special cazarea cu mic dejun inclus, în proporţie de 92,8% din totalul cheltuielilor pentru cazare.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: adevarul.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Home