Frumusetea Deltei Dunarii, descrisa intr-un reportaj publicat in The New York Times

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Frumusetea Deltei Dunarii, descrisa intr-un reportaj publicat in The New York Times

 

Peisajele spectaculoase, flora, fauna, dar si frumusetea vulnerabila a ecosistemului din Delta Dunarii sunt descrise pe larg intr-un reportaj publicat recent in cotidianul american The New York Times.

Reporterul american Elizabeth Zach, care are origini maghiare si a vizitat pentru prima data Romania in 1999, a revenit in tara noastra in vara anului trecut, dupa ce a aflat ca un investitor indian a construit un complex turistic in Delta Dunarii.

Dorind sa includa Delta Dunarii in circuitul turistic mondial, omul de afaceri Diwaker Singh a inaugurat in 2005 complexul Delta Nature Resort, care include peste 30 de bungalow-uri, la vest de Tulcea. Intre timp, complexul are un nou proprietar.

Elizabeth Zach a aflat cu aceasta ocazie ca in Delta Dunarii, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO din anul 1991, traiesc peste 1.200 de specii de plante, peste 100 de specii de pesti, dar si broaste testoase, vulpi, vidre si porci mistreti si ca aceasa regiune reprezinta un veritabil "paradis" pentru 300 de specii de pasari.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Home