Turism rural: Care au fost cele mai vizitate regiuni de Paste

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Turism rural: Care au fost cele mai vizitate regiuni de Paste

 

Circa 70.000 de turisti au ales pensiunile pentru a-si petrece Sarbatorile de Paste, conform estimarilor Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

La ora actuala, in Romania sunt circa 5000 de pensiuni, iar capacitatea totala de cazare este estimata la aproximativ 100.000 de locuri. Gradul de ocupare pentru Paste a fost de circa 70%. 

Cele mai solicitate regiuni sunt Maramures, Neamt, judetul Brasov (Bran-Moieciu, Fundata, Rasnov) si nordul Olteniei, cu un grad de ocupare de peste 80% pentru fiecare. Au fost solicitate si zone precum Marginimea Sibiului, Muntii Apuseni (Albac, Arieseni), Delta Dunarii sau Clisura Dunarii (Dubova, Eselnita).

"Este normala preferinta romanilor pentru pensiunile din sate, in special in perioada de Paste, atunci cand dorim cu totii sa beneficiem de un mediu linistit, cu traditii, alaturi de familie. De altfel, de Paste, turismul rural reprezinta, in continuare, prima optiune turistica a romanilor pentru tara noastra. Este drept, vremea ploioasa a constituit un impediment si au fost turisti care au renuntat la sejururile lor, insa, cu toate acestea, gradul de ocupare al pensiunilor de Paste a ramas destul de ridicat. ANTREC estimeaza ca, anul acesta, de 1 mai se va inregistra o crestere substantiala a turistilor care aleg pensiunile romanesti", subliniaza Maria Stoian, presedinte fondator Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural.

Ca durata a sejurului, multi turisti au ales sa isi petreaca mai mult de 3 nopti la pensiunile din regiuni mai indepartate sau mai izolate, precum Maramures, Neamt sau Delta Dunarii. Cea mai cautata zona a fost cea submontana. in medie, un sejur de 3 nopti cu demipensiune s-a incadrat in intervalul 450 - 600 lei/persoana, putand fi personalizat in functie de preferintele turistului privind posibilitatile de agrement, tipul de masa.

 

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Home