ANAT vrea extinderea cotei TVA de 9% la cazarea cu demipensiune sau pensiune completa

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

ANAT vrea extinderea cotei TVA de 9% la cazarea cu demipensiune sau pensiune completa

 

ANAT vrea extinderea cotei reduse de TVA la cazarea cu demipensiune sau pensiune completa si sustine ca masura va avea ca efect atragerea unui numar mai mare de turisti romani si straini in vacanta in Romania, cresterea consumului de servicii turistice si a ponderii turismului in PIB.

In prezent, cota redusa de 9% se aplica doar pentru servicii de cazare si cazare cu mic dejun inclus. Restul serviciilor din turism, inclusiv cele ale agentiilor care comercializeaza produse turistice in Romania, se impoziteaza cu cota integrala de 24%.

"Cota TVA de 24% este mai mare decat nivelul aplicat in majoritatea tarilor UE si pune industria intr-o situatie de necompetitivitate fata de tarile concurente pe piata turismului. Bulgaria aplica o cota de 9% din aprilie 2011 pentru vacantele cumparate prin agentiile de turism (peste 102.000 de romani au plecat in Bulgaria prin agentiile de turism, in 2013), Grecia a redus TVA pentru restaurante la 13% in timpul crizei economice (aproximativ 100.000 de romani au plecat in 2013 prin agentiile de turism), Spania are o cota de 10% atat pentru cazare, cat si pentru serviciile din restaurant (peste 53.000 de romani)", declara Lucia Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Home