Cheile Baciului si Padurea Hoia

E-mail Print PDF
 
Cheile Baciului si Padurea Hoia
 
      Padurea Hoia este o padure situata la vest de orasul Cluj-Napoca, si este o zona de agreement pentru locuitori. Padurea este cunoscuta pentru fenomenele paranormale care se afirma ca au avut loc in zona, dar si pentru Muzeul Satului sau Muzeul Etnografic în Aer Liber al Transivaniei, cu diverse gospodarii si biserici de lemn specifice traditionale, si o serie de concerte ce se organizau periodic la marginea padurii.

      In partea de NV a padurii, se afla Valea Lunga ce trece prin calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, o vale cu versanti asimetrici, partea nordica este stancoasa si abrupta, cu roci fosilifere, drept care a fost declara rezervatie naturala, iar partea sudica este ocupata de Padurea Hoia. 

      Un mic lac natural se afla in amonte de Cheile Baciului, la marginea padurii. La nord de Valea Lunga s-a descoperit cea mai veche asezare neolitica de pe teritoriu Romaniei (6500 i.Ch.) apartinand culturii Starcevo-Cris, cu morminte si locuinte cercetate intre 1960 si 1994.

      O plimbare in natura este un prilej de relaxare, puteti culege plante medicinale de sezon si e locul propice pentru citit.

      Articol realizat de Nistor Lucia Mihaela

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Cheile Baciului si Padurea Hoia