Croaziera pe Dunare

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Turistilor care ajung anul acesta pe litoralul romanesc li se pregateste o surpriza: croaziera… pe Dunare. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, Consiliul Judetean Constanta are nevoie de peste 40 de milioane de euro, bani alocati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si care vor fi folositi pentru realizarea a trei porturi de agrement la Tuzla, Ostrov si Topalu.

Pe lista investitiilor pentru anul 2010 a fost inclus proiectul referitor la porturile de agrement din Tuzla, Ostrov si Topalu, proiect ce are ca scop dezvoltarea turismului din judetul Constanta. Pentru acesta, a fost aprobata suma de 40 de milioane de euro care vor fi utilizati astfel: 8,2 milioane euro pentru portul din Topalu, 9,6 milioane euro pentru construirea portului de la Ostrov si 23 milioane euro pentru cel de la Tuzla. Banii vor ajunge la autoritatea publica locala, aceasta fiind responsabila cu organizarea achizitiilor publice care sunt necesare derularii investitiilor. De folosirea acestor sume de bani pentru ca proiectele sa fie implementate se ocupa Consiliul Judetean, directorul Directiei pentru Turism si Servicii Publice afirmand ca “In momentul in care aceste porturi vor fi realizate, vom putem vorbi de un nou produs turistic: croazierele pe Dunare”. Consiliul Judetean Constanta a aprobat deja cheltuielile pentru studiile de fezabilitate.

Procedurile pentru obtinerea fondurilor pentru construirea inca a unui port turistic, la Capidava. sunt avansate, lucrarile urmand sa inceapa in cateva luni. Acest demers este ingreunat de faptul ca termenul de decontare a cheltuielilor este prea mare si de faptul ca autoritatile trebuie sa realizeze lucrarile pe bani proprii, urmand ca Uniunea Europeana sa deconteze sumele ulterior in baza documentelor. Criza financiara face ca totul sa fie si mai greu, lipsa banilor pentru investitii simtindu-se tot mai mult.

Situatia amanarii inceperii lucrarilor nu poate fi evitata deoarece nu exista la bugetul de stat un fond special care sa poata acoperi cheltuielile facute prin proiecte europene pana la virarea banilor din partea Uniunii Europene.

Autor: Teodora Maier

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Croaziera pe Dunare