Pasul Tihuţa- Yin şi Yang transilvănean

E-mail Print PDF
0 votes
There are no translations available.

Pasul Tihuţa - Yin şi Yang transilvănean

La jumătatea distanţei dintre Vatra Dornei şi Bistriţa, pe culmea unei coline din Munţii Bârgăului, se întinde Pasul Tihuţa, cunoscut şi sub numele de Pasul Bârgăului. Locul pare a fi o destinaţie clasică de munte, dar cine ajunge pe aceste meleaguri, pe drumurile pietruite, printre ruinele castelului în care a poposit Dracula, îşi dă seama că tot peisajul feeric care se întinde în faţa ochilor este inundat de istorie şi mit.

După modelul castelului imaginat de Bram Stocker în romanul său după ce a trecut prin această zonă, a fost ridicat castelul lui Dracula, sub forma unei fortăreţe veche. Clădirea impunătoare, cu o arhitectură medievală, este învelită în mister, dar dacă vrei cu adevărat să-i cunoşti puţin istoria, poţi să faci o plimbare la subsol, unde îţi va fi prezentat, într-o manieră mai neobişnuită însuşi contele Dracula. Lângă castel se află şi o pârtie de schi unde se pot aventura turiştii iarna, dar dacă e sezon estival când ajungi prin aceste locuri poţi face o plimbare cu telescaunul pentru a simţi magia locului de la înălţime, sau numeroase drumeţii fie pe vechiul drum al romanilor, fie la ruinele cetăţii lui Dracula.

Dacă într-o parte a Pasului Tihuţa este concentrată partea „malefică” a acestor locuri (Dracula), pe culmea de vizavi se înalţă, precum în basme, simbolul binelui, şi anume Mănăstirea Piatra Fântânele. Această mănăstire, construită pe vârful unui munte, vrând parcă să atingă cerul, este locul ideal de reculegere, de a te regăsi. Cel care se opreşte la porţile acestui lăcaş nu va ezita să intre şi să urce până la umilul loc de rugăciune, care oferă turistului puţin din pacea şi liniştea pe care o căutată.

Un adevărat eden de linşte şi recreere, Pasul Tihuţa este o atracţie turistică deosebită pentru iubitorii muntelui, care o dată ajunşi aici pot găsi cazare la: Hotel Castel Dracula, Pensiunea Tihuţa.

Autor: Livia Buhai

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Pasul Tihuţa- Yin şi Yang transilvănean