Minunata Salina Praid – judetul Harghita

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Minunata Salina Praid – judetul Harghita

Salina Praid este una dintre cele mai frumoase saline din tara. Nu stiu daca e mai frumoasa decat Salina de la Turda, pot doar sa spun ca fiecare are farmecul ei si merita vizitata.

Localitatea Praid este una dintre cele mai mari comune din  judetul Harghita, si se poate spune ca este o asezare tanara, dateaza din anul 1564.

Inceputurile istoriei Salinei Praid dateaza inca din epoca romana. Salina a fost exploatata de romani, bulgari. Regele maghiar Endre al II-lea a proclamat legea, conform careia secuii si sasii se pot aproviziona cu sare din mina Praid, de trei ori pe an.

Distanta dintre obiective si marile orase ale tarii:

  • Satu Mare – Praid – 340 km
  • Oradea – Praid – 320 km
  • Cluj-Napoca – Praid – 170 km
  • Timisoara – Praid – 433 km
  • Sibiu – Praid – 160 km
  • Brasov – Praid – 177 km
  • Bucuresti – Praid – 359 km
  • Iasi – Praid – 262 km

In localitatea Praid, exista un strand amenajat cu apa sarata, dar aici te poti rasfata si in niste bai sarate fierbinti, apa fiind incalzita in cazane, foarte recomandate pentru tratamentul reumatismului. Baile sarate au un efect calmant, relaxant, cicatrizant.

Salina Praid este vizitata de foarte multi oameni anual mai ales pentru tratamente. Tratamentul de speleoterapie si climatoterapie cuprinde practic inhalarea aerului din mina, fiind foarte util in cazul bolilor cailor respiratorii (boli astmatice, bronsitice si alergice). Durata tratamentului este de 18 zile.

In incinta salinei, exista si o biserica unde se tin sluje cu regularitate, ea a fost sfintita in anul 1993. Pentru copii exista un loc de joaca foarte frumos amenajat, unde ei pot imbina joaca cu aerul benefic pentru org

Muzeul salinei reprezinta unul dintre cele mai mari puncte de atractie, muzeul este bogat in cristale de sare, instrumente si unelte folosite in exploatarea si transportul sarii, si obiecte de arta populara.

Si daca inca nu ti-am oferit destule motive sa vizitezi salina, iata surpriza.

Salina Praid te asteapta cu Galeria Vinurilor, care prin stilul sau, este unica in lume, o creatie fara pereche prin cele 275 feluri de vin a 25 de viniculturi din 6 tari europene, aflata la o adancime de 100 m de suprafata.

Frumoasa localitate Praid, gazduieste anul, mii de vizitatori, ce vin pentru tratament sau pentru agrement.

Cazarea turistilor se face in case particulare, pensiuni agroturistice, hoteluri, dar si case/vile de vacanta, unde vei fi intampinat de ospitalitatea locuitorilor, bucate traditionale specifice zonei.

Iti doresc o calatorie frumoasa si relaxare placuta!

Sursa: www.deweekend.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Minunata Salina Praid – judetul Harghita