Statiunea Montana Baisoara – Cluj – Napoca

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Statiunea Montana Baisoara – Cluj – Napoca

Pasionatii de schi se bucura de primii fulgi de zapada si nu ezita sa o incerce niciodata! Clujenii se pot mandri cu o partie de schi, as putea sa zic, destul de aproape, 60 de km.

Baisoara este cea mai importanta statiune din nord-estul Muntilor Apuseni. Prima mentionare documentara a satului Baisoara este din anul 1426.

Statiunea este situata la poalele de est ale Muntelui Mare din Muntii Apuseni, pe cursul mijlociu al raului Iara, la o distanta de aproximativ 50 km de Cluj-Napoca, la altitudini cuprinse intre 1200-1500 m. Muntele Baisorii este zona protejata mixta. Se pot practica diverse sporturi cu preponderenta cele montane, pentru practicarea carora exista in zona vaste posibilitati, in special, pentru drumetie, schi alpin, schi de tura, ciclism montan, parapanta.

Statiunea Muntele Baisorii detine si o partie de schi. Aceasta este dotata cu mijloc de transport pe cablu, iar lungimea ei este de aproximativ 1,2 km. Sezonul dureaza aproximativ 5 luni pe an din decembrie pana in martie. Vara exista conditii prielnice pentru vanat si pescuit. Complexul turistic Baisoara constituie un excelent punct de plecare spre Muntele Mare si spre Cheile Runcului.

Statiunea Baisoara este una dintre cele mai importante statiuni turistice montane din judetul Cluj si din ansamblul Muntilor Apuseni, prin cadrul natural, prin accesibilitate, prin dotarile existente, prin valorile naturale si culturale din imprejurimi.

Stiati ca statiunea este considerata ca fiind a doua zona turistica din Europa bogata in ozon?

Cai de acces: In statiune se ajunge pe drumul ce se desprinde din DJ 107M in Baisoara si urca 10 km pe valea Ierta pana in satul Muntele Baisorii, apoi inca 8 km pana in statiune. Distanta Cluj-Napoca – statiune este de 60 km.

In statiune, te poti caza la hotelul “Cabana Muntele Baisorii”, care pune la dispozitie 152 de locuri de cazare, cat si un centru de inchiriere echipament de schi, diferite cabane sau vile private, dar poti sa te cazezi si la localnici care se mandresc a fi cei mai primitori.

Iti doresc distractie placuta si zapada multa!

Sursa: www.deweekend.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Statiunea Montana Baisoara – Cluj – Napoca