Maramuresul, in topul celor mai cautate destinatii turistice

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Maramuresul, in topul celor mai cautate destinatii turistice

Urmele trecutului s-au pastrat in aproape fiecare sat si oras. Exista vestigii dateaza inca din secolul XIV, cum ar fi Turnul lui Stefan si Bastionul Macelarilor din Baia Mare, ruinele Cetatii Chioarului de langa Somcuta Mare, cele ale cetatii Bogdan Voda sau cladirea Monetariei. De asemenea, tot in Maramures, un obiectiv de interes major este reprezentat de Cimitirul Vesel de la Sapanta, un loc aparte. Numeroasele edificii de cult din lemn, precum bisericile de la Chioar si Lapus, intregesc tabloul unei zone incarcate de istorie, spritualitate si traditie.

Preturile la cazare variaza in functie de clasificarea unitatii de cazare si a regimului de masa ales, dar si de perioada vizitei. Majoritatea pensiunilor de aici includ, in pachetele destinate turistilor, diverse activitati de recreere, in functie de sezon, dar si vizite la principalele obiective culturale ale zonei. Daca iarna puteti sa va plimbati cu sania trasa de cai prin satele maramuresene, primavara, vara si toamna puteti participa la festivalurile gastronomice sau mestesugaresti locale, puteti participa la drumetiile pe munte sau va puteti incerca talentul de olari intr-unul din multele centre mestesugaresti din sate.

Nu doar frumusetea naturii si a obiectivelor culturale, istorice si religioase ii atrag pe turisti in Maramures, ci si specialitatile gastronomice si traditiile locale, in multe sate locuitorii purtand inca straie populare. De asemenea, este binecunoscuta ospitalitatea acestora si placerea cu care le povestesc vizitatorilor legendele locale.

Maramuresul se afla in topul celor mai intersante destinatii romanesti de vacanta atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini, alaturi de Transilvania si Bucovina.

Pentru a citi mai multe despre Cimitirul Vesel de la Sapanta, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Atracţii turistice Maramuresul, in topul celor mai cautate destinatii turistice