Crematoriul “Cenusa” din Bucuresti, un viitor obiectiv turistic plin de legende intunecate

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Crematoriul “Cenusa” din Bucuresti, un viitor obiectiv turistic plin de legende intunecate

Faimosul crematoriu “Cenusa” din Bucuresti ar putea intra in curand pe lista obiectivelor turistice ale Capitalei. Dupa aproape opt ani de la inchiderea cladirii pentru renovare, Ministerul Culturii l-a introdus in lista monumentelor istorice de interes national.

Crematoriul “Cenusa”
este situat pe o colina din Parcul Tineretului, pe Calea Serban Voda nr. 183. Monumentul a fost inaugurat in 1928 si este inconjurat de mai multe legende urbane.  

Inspirat de monumentul Cantacuzinilor

Constructia crematoriului „Cenusa” a inceput in 1925, fiind realizata intr-un stil eclectic cu elemente de inspiratie bizantina, siriana si egipteana, in stilul monumentului Cantacuzinilor din Cimitirul Bellu.

Finalizat partial, acesta a fost inaugurat in 1928. Lucrarile au fost reluate in 1931 si finalizate la sfarsitul anului 1934. Scara principala este flancata de statuile Durerea si Nădejdea si de doua basoreliefuri.

De la Vlad Tepes, la Anna Pauker

Prima persoana incinerate la crematoriul din Parcul Tineretului a fost Profira Fieraru, o femeie decedata la varsta de 40 de ani. Legendele urbane spun ca la crematoriul “Cenusa” ar fi fost incinerat generalul Antonescu, mai multi legionari din perioada interbelica, dar si si Anna Pauker, in perioada comunista.

Miturile vorbesc si despre o retea de galerii subterane foarte vasta. Se spune ca domnitorul Vlad Tepes traversa galeriile calare.

Desi par intunecate, tocmai acete povesti create in jurul crematoriul din Parcul Tineretului ar putea face din acest monument un obiectiv turistic de succes, alaturi de palatele si constructiile bantuite raspandite in toata tara.

Pentru a cauta cazare in Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Atracţii turistice Crematoriul “Cenusa” din Bucuresti, un viitor obiectiv turistic plin de legende intunecate