Poiana Zanelor

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

La 90 de kilometri de Bistrita se afla un complex turistic de agrement al carui nume este strans legat de cateva povesti fantastice. Este vorba despre Poiana Zanelor, o zona fascinanta inconjurata de peisaje de basm. 

Poiana Zanelor din judetul Bistrita-Nasaud se afla la poalele Muntilor Rodna, in localitatea Valea Mare, comuna Sant. Complexul este situat la o altitudine de 629 m. Zona farmeca datorita privelistii deosebite de care este inconjurata: Varful Ineu, Varful Lala, Varful Rosu, Lacul Lala sau Gradina Zanelor. 

Rapirea oilor

Numele Complexului Turistic "Poiana Zanelor" nu a fost ales deloc intamplator. Zona ascunde o sumedenie de povesti cu zane pe care localnicii nu ezita niciodata sa le transmita turistilor. 

Una dintre ele vorbeste despre o zana buna care duce oile de pe un munte pe altul pentru a avea mai mult lapte. Ii si pedepseste, insa, pe cei care incearca s-o opreasca. Ciobanii din zona sustin ca, o data pe an, zana respectiva deschide un staul si ia o turma de oi.  

De fiecare data, mioarele dispar la putin timp dupa miezul noptii. Cu putin timp inainte de ivirea zorilor, zana aduce turma inapoi. Satenii spun ca niciodata nu a lipsit vreo mioara din turma, dar sustin cu tarie ca cel care incearca sa intoarca turma sau sa urmareasca unde duce zana oile nu va avea zile bune.  

Zanele ispititoare

Batranii din zona mai povestesc ca, nu o data, zana a incercat sa ademeneasca ciobanii, mai cu seama pe cei tineri, frumosi si, mai ales... neprihaniti. Cei care au facut greseala sa creada in glasul dulce si mieros si i-au raspuns cand i-a strigat pe nume, s-au trezit purtati de pe un munte pe altul.  

Despre zana, batranii satului stiu doar ca este foarte frumoasa si ca are parul foarte lung, astfel incat pare imbracata in par.

Pentru a cauta cazare in Bistrita, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Atracţii turistice Poiana Zanelor