Cheile Corcoaiei intre legenda si geomorfologie

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Cheile Corcoaiei intre legenda si geomorfologie

Cheile Corcoaiei au fost candva un munte, in inima caruia s-a dat o batalie crancena.

Ultima lupta intre legendarul Iovan Iorgovan si balaurul care teroriza locuitorii Vaii Cernei, a avut loc chiar aici, in spatiul unde acum se desfasoara Cheile Corcoaiei. Aici i-a fost retezat bestiei ultimul cap. Inficosatorul balaur se ascundea in cotloanele muntilor, pe care Iorgovan, tanarul viteaz, i-a despicat in doua cu sabia, formand astfel Cheile Corcoaiei.

El a reusit sa isi salveze iubita si sa ii scape pe oamenii locului de cumplita amenintare.

Rezervatia Cheile Corcoaiei adaposteste un peisaj spectaculos

Rezervatia Cheile Corcoaiei se afla in partea de nord a Parcului National Domogled-Valea Cernei, in judetul Gorj, la 44 de km de Statiunea Baile Herculane.

Frumusetea cheilor consta in formatiunile geomorfologice deosebite si mirificul peisajelor. Pereti abrupti, parca taiati de o sabie de razboinic, sunt de-a dreptul impresionanti. Stanci cu forme care mai de care mai interesante si un tunel de 50 de metri, sapat de apa in peretele drept al cheilor, fac din Corcoaia una din zonele cele mai apreciate ale Parcului.

Structura Cheilor Corcoaia reprezinta un prilej pentru studiul formarii si evolutiei canioanelor. Albia cheilor este sapata in marnite de 4-6 metri, formand o salba neintrerupta de o rara frumusete.

Datorita acestor aspecte senzationale care, se impune a fi protejate, zona Corcoaiei a fost declarata rezervatie naturala.

Autor: Larisa Bracea
Pentru a citi mai multe despre Parcul National Domogled-Valea Cernei, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Cheile Corcoaiei intre legenda si geomorfologie