Cetatea Mălăieşti

Cetatea

 

Cetatea Mălăiești este situată între valea omonimă și Valea Domnească, pe o culme mică și abruptă la vest. Inițial a fost construit un turn-donjon cu baza rectangulară, având o înălțime de 11 m, fiind separat în 3 nivele. La sfârşitul secolului al XIV-lea a fost ridicat, de către cnejii din Sălaşu de Sus, donjonul ale cărui ruine pot fi admirate şi astăzi. Turnul avea rol de apărare și de locuință, dispunând de pereți groși și de ferestre înguste era relativ ușor de apărat. Intrarea era situată la nivelul al doilea, pe partea de vest, fiind amplasată mai sus de nivelul solului, intrarea în turn se realiza cu ajutorul unei scări de lemn care era trasă sus în caz de pericol. Incinta are forma unei elipse neregulate, fiind ridicată în jurul turnului în secolul al XV-lea. În interior, pe zidul de incintă era drumul de strajă.

Ulterior s-au construit bastioanele, cu scopul de a întări cetate. Turnurile umplute cu pământ s-au dovedit însă a fi destul de vulnerabile, deoarece au fost distruse în urma unui război civil. Poarta cetății era protejată de un șanț, iar in interiorul cetății mai exista o poartă care avea rolul de a proteja donjonul.

Cetatea a funcționat probabil până în secolul al XVII-lea.

 

Galerie foto

Cetatea Mălăieşti / 1Cetatea Mălăieşti / 2Cetatea Mălăieşti / 3Cetatea Mălăieşti / 4

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Cetăţi şi castele Cetăţi Cetatea Mălăieşti